Tag Archives: Infiintare companie

Model de Act Constitutiv al unei Societati cu Raspundere Limitata – Model Asociat Unic

Model de Act Constitutiv al unei Societati cu Raspundere Limitata – Model Asociat unic

ACT CONSTITUTIV al S.C. Societate Noua S.R.L.

Subsemnatul ……………….., cetăţean român, domiciliat în …………, str. ………… nr. …, bl. …, sc. …, ap. …, judeţ/sector …………, identificat cu C.I. seria …. nr. …… eliberat de Secţia ………………, la data de ……….,
în concordanţă cu dispoziţiile Legii nr. 31/1990 republicată am hotărât constituirea societăţii cu răspundere limitată …………………….. S.R.L.
Cunoscând dispoziţiile legii române, declar pe proprie răspundere că nu am constituit o altă societate pe teritoriul României, în cadrul căreia să am calitatea de asociat unic.
CAPITOLUL I
DENUMIRE – FORMA JURIDICĂ – DURATA – SEDIUL SOCIAL
ARTICOLUL 1
Denumirea
În concordanţă cu dovada de rezervare denumire nr. …../………. denumirea societăţii este …………… S.R.L.
În toate actele, scrisorile, publicaţiile, anunţurile şi alte documente emise de societate, denumirea societăţii va fi urmată de menţiunea “societate cu răspundere limitată” sau de iniţialele “S.R.L.”, de sediu, de numărul de înmatriculare în Registrul Comerţului, codul fiscal, de capitalul social.
ARTICOLUL 2
Forma juridică
Societatea comercială “…………….” S.R.L. este persoană juridică română având forma de societate comercială cu răspundere limitată, cu asociat unic.
Prin decizia asociatului unic, în societate pot fi cooptaţi şi alţi asociaţi, fie prin cesiunea părţilor sociale existente, fie prin emiterea de părţi sociale noi în urma majorării de capital. În acest caz societatea se va transforma din societate cu răspundere limitată cu unic asociat în societate cu răspundere limitată cu doi sau mai mulţi asociaţi.
Societatea îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990 republicată, a legislaţiei privind regimul investiţiilor directe şi ale prezentului act constitutiv.
ARTICOLUL 3
Durata
Durata de funcţionare a societăţii este nelimitată cu începere de la data înregistrării acesteia la Registrul Comerţului.
ARTICOLUL 4
Sediul social
Sediul social al societăţii este situat în …………, str. ………….., nr. ……….., judeţ/sector ………………………………………… .
Societatea poate deschide filiale, sucursale, puncte de lucru, depozite, în ţară şi în străinătate.
Modificarea sediului social, precum şi înfiinţarea şi desfiinţarea de filiale, sucursale, birouri, etc. în România şi/sau străinătate, se va putea face prin hotărârea asociatului unic, potrivit prevederilor legale.
CAPITOLUL II
OBIECTUL DE ACTIVITATE AL SOCIETĂŢII
ARTICOLUL 5
Obiectul de activitate al societăţii
Activitatea principală:
Activităţi de realizare şi furnizare de programe – grupa CAEN 722, cod CAEN 7220.
Societatea poate realiza activităţile menţionate fie direct, fie prin intermediul unor terţi, inclusiv prin participare la capitalul altor societăţi, constituite sau în curs de constituire.
Obiectul de activitate poate fi modificat prin decizia asociatului unic, cu respectarea dispoziţiilor legale privind înregistrarea la Registrul Comerţului.
CAPITOLUL III
CAPITALUL SOCIAL – PĂRŢILE SOCIALE

Infiintare Firma Service Auto

Infiintare Firma Service Auto

Cabinetul nostru de avocatura ofera posibilitatea de a va infiinta o firma noua in domeniul Service Auto.

Aceasta poate fi de tip Societate Comerciala cu Raspundere Limitata sau Societate pe Actiuni.

Aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere la infiintarea unei societati comerciale care are ca obiect principal de activitate Service Auto:

  • Denumirea societatii comerciale.
  • Numarul de asociati sau de actionari care participa la infiintarea firmei (functie de tipul de societate pe care il alegeti).
  • Alegerea sediului social al firmei.
  • Infiintarea unui punct de lucru la care sa desfasurati activitati (optional).
  • Obiectul principal de activitate: Cod CAEN Cod: 5020 Intretinerea si repararea autovehiculelor

    Detalii: Aceasta clasa include: – intretinerea si repararea autovehiculelor; reparatii mecanice; reparatii electrice; repararea sistemelor electronice de injectie; intretinerea uzuala (curenta); reparatii ale caroseriei; reparatii ale unor piese ale motorului; spalare, lustruire etc.; pulverizare si vopsire; repararea parbrizelor si a geamurilor; repararea locurilor din autovehicule; repararea, montarea sau inlocuirea anvelopelor si a camerelor de aer; – tratamentul anti-rugina; – remorcarea; – instalarea de piese si accesorii care nu fac parte din procesul de fabricatie; – asistenta tehnica pe sosele.
    Exceptii: Aceasta clasa exclude: resaparea si reconditionarea pneurilor, vezi 25.12

  • Obiectul secundar de activitate:
  • Cod CAEN 5030 Comert cu piese si accesorii pentru autovehicule
    Detalii: Aceasta clasa include: – vanzarile cu ridicata sau cu amanuntul a pieselor si accesoriilor pentru autovehicule, care nu fac parte din seturile de prima dotare ce se vand odata cu autovehiculele.

    Cod CAEN 5040 Comert cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor
    Detalii: Aceasta clasa include: – vanzarea cu ridicata si cu amanuntul a motocicletelor, inclusiv a motoretelor ; – vanzarea cu ridicata si cu amanuntul, inclusiv prin comanda postala, de piese si accesorii pentru motociclete; – activitati ale intermediarilor in comertul cu motociclete; – intretinerea si repararea motocicletelor.
    Exceptii: Aceasta clasa exclude: – vanzarea, intretinerea si repararea bicicletelor, a pieselor si accesoriilor aferente acestora, vezi 51.18; 51.47; 52.48 si 52.74

    Cod CAEN 5050 Comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule
    Detalii: Aceasta clasa include: – vanzarea cu amanuntul a carburantilor pentru autovehicule si motociclete. Aceasta clasa include, de asemenea: – vanzarea cu amanuntul a produselor lubrifiante si de racire pentru autovehicule.
    Exceptii: Aceasta clasa exclude: – vanzarea cu ridicata a combustibililor, vezi 51.51

  • Repartizarea beneficiilor si pierderilor.
  • Numirea administratorului.
  • Tipul de impozitare la care doriti sa susbscrieti : 2,5% pe venit sau 16% pe profit.
  • Daca doriti sau nu sa platiti TVA, in conditiile legii.
  • Daca doriti sa platiti TVA puteti alege sa-l achitati lunar sau trimestrial, in conditiile legii.
  • Modalitatea prin care doriti sa achitati impozitul catre stat, rezultat in urma desfasurarii activitatii societatii comerciale nou infiintate.
  • Ce trebuie sa fac pentru a infiinta o firma noua de tip service auto?

    Tot ce trebuie sa faci ca sa infiintezi o firma noua este sa ne contactezi si sa ne aduci actele din lista de mai jos, de restul ne vom ocupa noi!

      Acte necesare la prima întâlnire pentru infiintare firma: Cartea de identitate, Buletinul sau pasaportul asociatului sau asociatilor care urmeaza sa infiinteze firma noua precum si a administratorului firmei;

      Actul de proprietate al sediului firmei noi infiintate împreuna cu cartile de identitate ale proprietarilor;

      Societatea poate detine spatiul pentru sediu social fie în baza unui contract de închiriere fie în baza unui contract de comodat;

      Contractul de închiriere în ambele variante de mai sus se încheie dupa ce noi vom face rezervarea numelui societatii si ati semnat actul constitutiv al firmei;

      Actul de proprietate poate fi un contract de vânzare-cumparare, contract de construire, contract de donatie, autorizatie de constructie însotitaa de un proces verbal de receptie semnat de primarie si actul de proprietate al terenului.

    Infiintare Firma – Agentie de publicitate

    Infiintare Firma – Agentie de publicitate

    Cabinetul nostru de avocatura ofera posibilitatea de a va infiinta o firma noua in domeniul publicitatii.

    Aceasta poate fi de tip Societate Comerciala cu Raspundere Limitata sau Societate pe Actiuni.

    Aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere la infiintarea unei societati comerciale care are ca obiect principal de activitate Agentie de publicitate:

  • Denumirea societatii comerciale.
  • Numarul de asociati sau de actionari care participa la infiintarea firmei (functie de tipul de societate pe care il alegeti).
  • Alegerea sediului social al firmei.
  • Infiintarea unui punct de lucru la care sa desfasurati activitati (optional).
  • Continue reading