Contract de comodat – pentru sediu firma

CONTRACT DE COMODAT

Între părţile:

_______________, de cetăţenie română, domiciliat în Bucureşti, Str._________nr.____, bl._____, sc._______, et._____, ap.______, sector____, identificat cu C.I. seria____nr.______, emisă de _______la data de_____, CNP:________, în calitate de comodant, şi

S.C._______________S.R.L., persoană juridică română în curs de constituire cu sediul în Bucureşti, Str._______, nr._____, bl._____, sc.______, et._____, ap._____, sector____, reprezentată de Administrator______, de cetăţenie română, domiciliat în Bucureşti, Str._________nr.____, bl._____, sc._______, et._____, ap.______, sector____, identificat cu C.I. seria____nr.______, emisă de _______la data de_____, CNP:________, în calitate de comodatar,

a intervenit prezentul CONTRACT DE COMODAT în următoarele condiţiuni:

Eu,____________(proprietar al imobilului), dau cu titlu de folosinţă, 1 cameră şi accesul la dependinţele comune din imobilul situat în Bucureşti, Str.________, nr.______, bl._____, sc._____, et._______, sector_______, pentru a fi utilizat de comodatar în vederea desfăşurării activităţii unui birou.

Comodatarul, va putea utiliza în temeiul prezentului contract de comodat apartamentul împrumutat pentru desfăşurarea activităţii.

Comodatarul, declară că primeşte cu titlu de împrumut gratuit o cameră din imobilul descris mai sus şi se obligă să se îngrijească de acesta ca un bun proprietar în condiţiile art. 1564 şi urm. din Codul civil sub condiţia respectării clauzei contractuale de amenajare a spaţiului folosit.

Imprumutul se face în condiţiile prevăzute de art. 1561 şi 1575 din Codul civil, fiind esenţialmente gratuit, fără nici o plată din partea comodatarului pentru comodanţi, sub condiţia amenajării integrale a spaţiului din apartament, ce face obiectul prezentului contract.

Împrumutul de folosinţă se face pe o perioadă de _____ ani.

OBLIGAŢIILE COMODATARULUI:

  • conservarea spaţiului împrumutat în bune condiţiuni pentru a putea fi înapoiat într-o stare de folosinţă acceptabilă de comodant;
  • folosirea spaţiului în scopul stipulat în prezentul contract;
  • suportarea cheltuielilor de folosinţă şi întreţinere necesare utilizării apartamentului, reprezentând: întreţinere, apă, gaze, curent electric, telefon, impozitul aferent apartamentului,
  • Comodatarul se obligă să aducă imobilului toate imbunătăţirile necesare pentru desfăşurarea activităţii (zugrăveli, compartimentare, amenajări birouri, parchetare, gresie, faianţă, instalaţii sanitare, amenajări băi, balcon, schimbarea ferestrelor termopan şi a uşilor, instalaţii apă, încălzire, gaze)
  • suportarea taxelor şi impozitelor legate de cota împrumutată din apartamentul în cauza.

Redactat în 4 exemplare, astazi ______, la Bucuresti.

COMODANT, COMODATAR,

S.C. _____________ S.R.L.,

reprezentată de

2 thoughts on “Contract de comodat – pentru sediu firma

  1. Michael

    Buna ziua, am si eu o intrebare la care poate imi puteti raspunde:
    Se poate incheia un contract de comodat intre o persoana fizica care are act de proprietate pe jumatate din imobil (casa)cealalta jumatate fiind pe numele unei alte persoane care nu mai locuieste in acel imobil de 60 de ani!!!(nimeni nu stie nimica despre el sau succesorii lui) si o persoana juridica (firma acuma se infiinteaza e in faza inregistrarii la registru comertului)???Precizez ca proprietarul persoana fizica detine 3 camere iar contractul de comodat se intemeiasa pentru o camera.
    Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.