Tag Archives: Vanzare cumparare

Convenţie de revocare convenţională a contractului de vânzare-cumpărare

Convenţie de revocare convenţională a contractului de vânzare-cumpărare

între:
S. C. …………………… S.R.L. cu sediul în …………………….., str. ……………………….. nr. …….., înmatriculată sub nr. …….., reprezentată prin ……………………………… domiciliat în ………., str. …………………, identificat cu BI seria ……… nr. ………….. în calitate de vânzător în contractul de vânzare-cumpărare nr. …….. din data de ………………;
şi
S. C. …………………. S.R.L. cu sediul în ………………………., str. …………………. nr. …………, înmatriculată sub nr. ……….., reprezentată prin ……………. domiciliat în …………… str. ………, identificat cu BI seria ……… nr. ………….. în calitate de cumpărător în contractul de vânzare-cumpărare nr. ………… din data de …………;
a intervenit prezenta Convenţie de revocare convenţională a contractului de vânzare-cumpărare nr. ……… încheiat de noi, părţile, la data de ……….. la sediul S.C. …………….. S.R.L., privind ………………… (obiectul vânzării-cumpărării).
Noi, S.C. …………………… S.R.L. şi S.C. ………………. S.R.L., ambele prin reprezentanţi, prima în calitate de cumpărătoare în contractul de vânzare-cumpărare descris mai sus şi a doua în calitate de vânzător în acelaşi contract, am convenit de comun acord revocarea convenţională a contractului de vânzare-cumpărare descris mai sus şi repunerea părţilor în situaţia anterioară încheierii contractului de vânzare-cumpărare.
Subscrisa S.C. ……………. S.R.L., prin reprezentant ………………, declar că transmit S.C. …………………….. S.R.L. dreptul de proprietate asupra …………….. (obiectul vânzării-cumpărării) şi primesc de la aceasta sumă de …………………. lei până la data de …………………
Subscrisa S.C. ………………. S.R.L., prin reprezentant ……………, predau către S.C. …………….. S.R.L. suma de …………………… până la data de …………………., sumă ce a reprezentat preţul ……………. de mai sus şi primesc în deplină proprietate şi posesie acest ……………… (obiectul vânzării-cumpărării).
Subscrisa S.C. ………………….. prin delegat declar că am plătit toate taxele şi impozitele datorate statului pentru acest contract, aşa cum rezultă şi din certificatul fiscal nr. ………., eliberat de ………….., că nu există sarcini sau urmăriri de orice natură asupra acestuia.
Transferul proprietăţii, posesiei şi al folosinţei are loc azi, data semnării prezentului înscris, fără nici o altă formalitate ulterioară.
Prezenta convenţie se încheie în baza art. 969 alin. 2 şi următoarele, Cod civil.
Noi, părţile contractante declarăm că suntem de acord cu prezenta convenţie.

Semnăturile:
S. C. ………….. S.R.L.
S.C. ……………… S.R.L.

Contract de cesiune brevet de inventie

CONTRACT DE CESIUNE BREVET DE INVENTIE

Art. 1. PARTILE CONTRACTANTE
Dl. /D-na ………….., domiciliat (a) în ……………., str. …………. nr. ….., în calitate de CEDENT
si
S. C. …………….., cu sediul în …………., str. ………….. nr. …., înmatriculata la Registrul Comertului sub nr. ……….., cod fiscal nr. ……………., cont nr. ………… deschis la ………….. reprezentata prin ……………, în calitate de CESIONAR.
Art. 2. OBIECTUL CONTRACTULUI
Obiectul prezentul contract în constituie cesionarea brevetului de inventie nr. ……….. eliberat de O.S.I.M., privind ……………
Art. 3. DURATA CONTRACTULUI
Prezentul contract se încheie pe o perioada de ……, începând cu data de ………. si pâna la data de …………..
Contractul poate fi prelungi cu vointa ambelor parti.
Art. 4. EXCLUSIVITATEA
Cesiunea drepturilor asupra brevetului de inventie sus-mentionat este exclusiva pe teritoriul României.
Art. 5. PRETUL
Cesionarul va plati cedentului un procent de ……% lei lunar, calculat din încasarile obtinute de pe urma exploatarii inventiei la data de ………. a lunii.
Art. 6. OBLIGATIILE CEDENTULUI
Obligatiile cedentului sunt:
– sa asigure cesionarului toate conditiile pentru exploatarea normala a brevetului de inventie pe toata durata prezentului contract;
– sa transmita cesionarului know-how-ul legat de exploatarea inventiei;
– sa acorde cesionarului asistenta tehnica necesara exploatarii inventiei;
– sa respecte caracterul exclusiv al cesiunii.
Art. 7. OBLIGATIILE CESIONARULUI
Obligatiile cesionarului sunt:
– sa plateasca integral si la termenele stabilite remuneratia datorata cedentului;
– sa nu cesioneze drepturile ce fac obiectul prezentului contract;
– sa înceteze orice act de exploatare a brevetului dupa expirarea termenului contractului.
Art. 8. Cesionarul dispune de drepturile nascute din brevetul de inventie în fata oricarei persoane.
Art. 9. RASPUNDEREA CONTRACTUALA
Oricare dintre parti poate cere daune interese celeilalte parti în caz de nerespectare de catre aceasta a obligatiilor contractuale.
În cazul în care o parte nu-si executa obligatiile asumate prin prezentul contract, cealalta parte poate considera contractul desfiintat, dar numai dupa punerea în întârziere a partii care refuza sa-si execute obligatiile, în formele prevazute de lege.
Art. 10. FORTA MAJORA
Orice împrejurare independenta de vointa partilor contractante, intervenita dupa data semnarii contractului si care împiedica executarea acestuia este considerata ca forta majora si exonereaza de raspundere partea care o invoca. Sunt considerate ca forta majora, în sensul acestei clauze, împrejurari ca: razboi, revolutie, calamitati. Partea care invoca forta majora trebuie sa anunte cealalta parte în termen de 10 zile de la data aparitiei respectivului caz de forta majora.
Dupa încetarea cazului de forta majora, partea care l-a invocat, îsi va relua obligatiile contractuale în termen de 3 zile si va anunta cealalta parte. Daca nu procedeaza la anuntarea, în termenele prevazute mai sus, a începerii si încetarii cazului de forta majora, partea care îl invoca va suporta toate daunele provocate celeilalte parti prin neanuntarea în termen.
Art. 11. LITIGII
Orice litigiu decurgând din prezentul contract, inclusiv referitor la validitatea, interpretarea, executarea ori desfiintarea prezentului contract se va solutiona de catre instantele judecatoresti competente.
Prezentul contract s-a încheiat la data de ………….., în doua exemplare.

CEDENT,     CESIONAR,

Contract de vânzare-cumpărare dupa greutate, numar sau masura

Contract de vânzare-cumpărare dupa greutate, numar sau masura

1. PĂRŢILE
Subsemnaţii:
a) ………… vânzător, cu domiciliul (sediul) în ……………….. şi
b) ………… cumpărător, cu domiciliul (sediul) în ……………….. au încheiat acest contract de vânzare-cumpărare de bunuri.

2. VÂNZAREA
Cumpărătorul se obligă să cumpere tot ……. aflat în hambarul ………. al vânzătorului conform termenilor acestui contract.

3. LIVRAREA
Vânzătorul trebuie să livreze bunurile descrise mai sus la locul unde se află hambarul la data de ………… . Livrarea se face prin cântărire. Cumpărătorul suportă cheltuielile de cântărire a bunurilor.
Continue reading