Category Archives: Contracte

Norme de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

NORME de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori. Aprobate prin HOTĂRÂREA GUVERNULUI nr. 270 din 2 aprilie 2020, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 285 din 6 aprilie 2020.

NORME de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori.
NORME de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT ÎN: Monitorul Oficial nr. 285 din 6 aprilie 2020

Data intrării în vigoare: 06 Aprilie 2020

CAP. I
Dispoziţii generale şi definiţii
ART. 1
Prezentele norme se aplică tuturor facilităţilor acordate de creditorii definiţi conform prevederilor art. 1 lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori, denumită în continuare Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020, debitorilor definiţi conform prevederilor art. 1 lit. b) din aceeaşi ordonanţă de urgenţă pentru suspendarea obligaţiilor de plată scadente, reprezentând rate de capital, dobânzi şi comisioane.

Continue reading

OUG nr.79/2017 si OUG nr.82/2017 – Procedura de urmat pentru angajatori

OUG nr.79/2017 si OUG nr.82/2017 – Procedura de urmat pentru angajatori

Din analiza actelor normative publicate in M.O., respectiv OUG nr.79/2017 si OUG nr.82/2017, se desprinde urmatoarea concluzie:

OUG nr.79/2017 si OUG nr.82/2017 - Procedura de urmat pentru angajatori

OUG nr.79/2017 si OUG nr.82/2017 – Procedura de urmat pentru angajatori

“ART. VII din OUG nr.82/2017 prevede ca:
  (1) Prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (1) din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în unităţile în care nu există încheiat contract/acord colectiv de muncă, iniţierea negocierii colective este obligatorie, pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
  (2) Prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (3) şi (5) din Legea nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2017 este obligatorie negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare.
  (3) În aplicarea prevederilor alin. (1)-(2) şi prin derogare de la prevederile art. 135 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în unităţile în care nu există sindicat reprezentativ afiliat la o federaţie reprezentativă la sectorul de activitate, la negocierea contractelor/acordurilor colective de muncă sau a actelor adiţionale, după caz, pot participa reprezentanţi ai federaţiei sindicale, în baza mandatului sindicatului, împreună cu reprezentanţii salariaţilor.
  (4) În aplicarea prevederilor alin. (1)-(2) şi prin derogare de la prevederile art. 135 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în unităţile în care nu există sindicat la negocierea contractelor/acordurilor colective de muncă sau a actelor adiţionale, după caz, pot participa reprezentanţii salariaţilor împreună cu un reprezentant al unei federaţii reprezentative la sectorul de activitate sau a unei confederaţii sindicale reprezentative la nivel naţional, la invitaţia reprezentanţilor salariaţilor.”

Raportat la aceste dispozitii, procedura de urmat este urmatoarea: Continue reading

Legea nr. 72 din 28 martie 2013 privind masurile pentru combaterea intarzierii in executarea obligatiilor de plata

Legea nr. 72 din 28 martie 2013 privind masurile pentru combaterea intarzierii in executarea obligatiilor de plata a unor sume de bani rezultand din contracte incheiate intre profesionisti si intre acestia si autoritati contractante

Legea nr. 72 din 28 martie 2013 privind masurile pentru combaterea intarzierii in executarea obligatiilor de plata

Legea nr. 72 din 28 martie 2013 privind masurile pentru combaterea intarzierii in executarea obligatiilor de plata

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 182 din 2 aprilie 2013

Data intrarii in vigoare:
05 Aprilie 2013

În vederea promovării competitivităţii mediului de afaceri şi pentru consolidarea funcţionalităţii pieţei româneşti, ca parte integrantă a pieţei interne a Uniunii Europene, se impune crearea unor mecanisme eficiente pentru combaterea întârzierii în executarea obligaţiilor de plată rezultând din contractele încheiate între profesionişti şi între aceştia şi autorităţi contractante,
în scopul transpunerii Directivei 2011/7/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 16 februarie 2011 privind combaterea întârzierii în efectuarea plăţilor în tranzacţiile comerciale, denumită în continuare Directiva,
Parlamentul României adoptă prezenta lege. Continue reading

ACHIZIŢIONAREA UNUI TRACTOR PRIN PROGRAMUL DE ÎNNOIRE A PARCULUI NAŢIONAL

ACHIZIŢIONAREA UNUI TRACTOR PRIN PROGRAMUL DE ÎNNOIRE A PARCULUI NAŢIONAL

ACHIZIŢIONAREA UNUI TRACTOR PRIN PROGRAMUL DE ÎNNOIRE A PARCULUI NAŢIONAL

ACHIZIŢIONAREA UNUI TRACTOR PRIN PROGRAMUL DE ÎNNOIRE A PARCULUI NAŢIONAL

CADRU GENERAL

Înnoirea Parcului naţional de tractoare este reglementată de Ordinul nr. 169 din 19 februarie 2008 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind modalităţile de aplicare a Legii nr. 10/2008 pentru instituirea Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare, publicat în Monitorul Oficial nr. 156 din 29 februarie 2008.

CONDIŢII PENTRU ÎNSCRIEREA ÎN PROGRAM

Producătorii de tractoare, importatorii sau reprezentanţii autorizaţi ai acestora, persoane juridice, denumiţi în continuare solicitanţi, care intenţionează să se înscrie în Programul de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: Continue reading

Model de Contract de Reproducere Opera

Model de Contract de Reproducere Opera

Art. 1. Părţile contractante
Dl. /D-na ……………… cu domiciliul în ……………., str. …….., nr. ……, identificat cu actul de identitate seria ……… nr. ………, în calitate de autor al fotografiilor
şi
S. C. ………….. S.R.L. cu sediul în …………….., str. …………, nr. ……., înmatriculată la Registrul Comerţului sub nr. ……………….., cod fiscal ……….., având contul nr. ……. deschis la Banca …………., reprezentată prin …………………. în calitate de EDITOR
Art. 2. OBIECTUL CONTRACTULUI
AUTORUL cedează EDITORULUI dreptul de reproducere în cadrul catalogului ….. a fotografiilor ale căror copii sunt anexate la prezentul contract, contra unei remuneraţii.
Art. 3. REMUNERAŢIA
EDITORUL plăteşte AUTORULUI o remuneraţie de ……. în schimbul reproducerii fotografiilor ce fac obiectul prezentului contract în catalogul ……………. ediţia …… . Plata se va face astfel:
– un avans de 50% la data semnării prezentului contract
– 50% la data apariţiei catalogului …………………..
Art. 4. EDITORUL se obligă să reproducă fotografiile însoţite de semnătura AUTORULUI şi de o descriere a activităţii acestuia.
Art. 5. Macheta catalogului va fi prezentată AUTORULUI pentru ca acesta să-şi dea acordul pentru tipărire în forma respectivă. AUTORUL este obligat să-şi dea acceptul în termen de ……….. zile de la primirea machetei. Dacă AUTORUL are observaţii asupra machetei, trebuie să le trimită în scris EDITORULUI în termen de ………… de la primirea machetei. EDITORUL este obligat să refacă macheta în termen de ………… zile şi să o restituie AUTORULUI spre aprobare.
Art. 6. După publicarea catalogului, modelele originale şi instrumentele special create pentru reproducerea operei, precum şi alte elemente ce au servit EDITORULUI în această activitate trebuie să fie restituite AUTORULUI.
Art. 7. ÎNCETAREA CONTRACTULUI
Prezentul contract încetează în următoarele cazuri:
– prin ajungerea la termen;
– prin rezilierea de către oricare dintre părţile contractante în cazul nerespectării de către cealaltă parte a obligaţiilor contractuale cu un preaviz de 15 zile calendaristice;
Art. 8. FORŢA MAJORĂ
Situaţiile de forţă majoră (cutremur, inundaţii, calamităţi sau situaţii asimilate forţei majore, interdicţii legale sau situaţii ce nu depind nemijlocit de una dintre părţi) vor fi notificate de către partea care le invocă în termen de 5 zile de la data apariţiei. Forţa majoră exonerează de răspundere partea care o invocă. Încetarea cazului de forţă majoră determină reluarea obligaţiilor de către partea care l-a invocat.
Art. 9. LITIGII
Eventualele litigii ce decurg din derularea prezentului contract vor fi soluţionate pe cale amiabilă, iar în caz de nerezolvare a acestora, părţile se vor adresa instanţelor competente.
Art. 10. DISPOZIŢII FINALE
Prezentul contract s-a încheiat azi ……….., în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

AUTOR,
EDITOR,

Model de Contract de Reprezentare

Model de Contract de Reprezentare

Între ……….., înmatriculată la nr. …………. în Registrul Comercial, având sediul în ………………….., cont nr. ………………, deschis la Banca …………………., filiala ………….., reprezentată prin director general …………., numită în continuare producător şi societatea ……….. înmatriculată la …….., în Registrul comerţului având sediul în …………. judeţul(sector) ……….. telefon ……….. fax …….. cont ………….. deschis la Banca …………….. reprezentată prin …………….. numită în continuare reprezentant, se încheie un contract în următoarele condiţii:

1. NUMIRE
Producătorul numeşte pe ………… ca reprezentant pentru a lansa pe piaţă, a comercializa pentru zona teritorială …………….. (care va fi denumită în continuare teritoriu).
Reprezentantul acceptă această numire pentru produsele nominalizate în anexa la acest contract pe care ………… le poate oferi. Continue reading

Contract de Prestări Servicii Marketing

Contract de Prestări Servicii Marketing

Între:
1. S.C. …….X……. S.R.L. cu sediul în …………., str…………… nr. …., bl. …., sc. ….., et. ….., ap. ….., sector …, înregistrată cu Nr. Ord. Reg. Comerţului ………….., cod fiscal ………, tel./fax ……., reprezentată prin …………………… având funcţia de director general,
şi:
2. ………………. în calitate de prestator, cu sediul în ………….., str. ………, nr. …, bl. …, sc. …, et. …, ap. …, sector/judeţ ….., tel. ………, fax …….., înregistrată cu Nr. Ord. Reg. Comerţului …….., cod fiscal …………, reprezentată prin ………………….. având funcţia de ……………………. a intervenit următorul contract, în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru prestarea de servicii în următoarele condiţii:
Art. 1. Prestările de servicii pentru care se încheie contractul constau în promovarea în scopul vânzării licenţei de folosire a programului de contabilitate, precum şi asistenţa tehnică şi suportul tehnic al acestuia pe teritoriul prestatorului.
Prin teritoriu se înţelege mulţimea clienţilor care folosesc programul de contabilitate, în urma încheierii unui contract cu S.C. ……..X……. S.R.L., datorat activităţii depuse de prestator în vederea încheierii acestui contract.
Prin clienţi se înţeleg persoanele fizice sau juridice, din teritoriul prestatorului.
Asistenţa tehnică constă în ajutorul acordat clientului de către prestator în instalarea şi folosirea programului de contabilitate şi se face la sediul clientului.
Suportul tehnic constă în ajutorul acordat clientului de către prestator în folosirea programului de contabilitate şi se poate face de la sediul prestatorului.
Art. 2. Acest contract se încheie pe o perioadă de 1 (un) an. În cazul în care după scurgerea acestui termen, nu se încheie o nouă convenţie ori nu se denunţă unilateral prezentul contract, aceasta se va considera reînnoită şi deci va continua să producă efecte pe o nouă perioadă de 1 (un) an.
Art. 3. Onorariul reprezentând comisionul cuvenit pentru serviciile prestate se va stabili conform Anexei ce constituie parte integrantă din prezentul contract şi este calculat în funcţie de valoarea licenţelor vândute de S.C. ………X……. S.R.L. clienţilor găsiţi de prestator în urma activităţii sale de promovare a programului de contabilitate.
Onorariul pentru activitatea depusă de prestator, se va plăti de S.C. ……..X……… S.R.L. acestuia, numai în cazul în care activitatea sa a dus la încheierea unui contract de vânzare-cumpărare a licenţei de folosire a programului de contabilitate de către client cu firma S.C. …..X………… S.R.L.
Plata onorariului prestatorului se va face prin mandat poştal sau ordin de plată, la adresa sau contul bancar stipulat în contract. La cererea prestatorului sumele reprezentând comisioanele se pot cumula.
Plata onorariului prestatorului se va face în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea confirmării plăţii clientului în contul S.C. ……X……… S.R.L.
Art. 4. Obligaţiile părţilor:
Prestatorul ……………………… se obligă:

Model de Act Constitutiv al unei Societati cu Raspundere Limitata – Model Asociat Unic

Model de Act Constitutiv al unei Societati cu Raspundere Limitata – Model Asociat unic

ACT CONSTITUTIV al S.C. Societate Noua S.R.L.

Subsemnatul ……………….., cetăţean român, domiciliat în …………, str. ………… nr. …, bl. …, sc. …, ap. …, judeţ/sector …………, identificat cu C.I. seria …. nr. …… eliberat de Secţia ………………, la data de ……….,
în concordanţă cu dispoziţiile Legii nr. 31/1990 republicată am hotărât constituirea societăţii cu răspundere limitată …………………….. S.R.L.
Cunoscând dispoziţiile legii române, declar pe proprie răspundere că nu am constituit o altă societate pe teritoriul României, în cadrul căreia să am calitatea de asociat unic.
CAPITOLUL I
DENUMIRE – FORMA JURIDICĂ – DURATA – SEDIUL SOCIAL
ARTICOLUL 1
Denumirea
În concordanţă cu dovada de rezervare denumire nr. …../………. denumirea societăţii este …………… S.R.L.
În toate actele, scrisorile, publicaţiile, anunţurile şi alte documente emise de societate, denumirea societăţii va fi urmată de menţiunea “societate cu răspundere limitată” sau de iniţialele “S.R.L.”, de sediu, de numărul de înmatriculare în Registrul Comerţului, codul fiscal, de capitalul social.
ARTICOLUL 2
Forma juridică
Societatea comercială “…………….” S.R.L. este persoană juridică română având forma de societate comercială cu răspundere limitată, cu asociat unic.
Prin decizia asociatului unic, în societate pot fi cooptaţi şi alţi asociaţi, fie prin cesiunea părţilor sociale existente, fie prin emiterea de părţi sociale noi în urma majorării de capital. În acest caz societatea se va transforma din societate cu răspundere limitată cu unic asociat în societate cu răspundere limitată cu doi sau mai mulţi asociaţi.
Societatea îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990 republicată, a legislaţiei privind regimul investiţiilor directe şi ale prezentului act constitutiv.
ARTICOLUL 3
Durata
Durata de funcţionare a societăţii este nelimitată cu începere de la data înregistrării acesteia la Registrul Comerţului.
ARTICOLUL 4
Sediul social
Sediul social al societăţii este situat în …………, str. ………….., nr. ……….., judeţ/sector ………………………………………… .
Societatea poate deschide filiale, sucursale, puncte de lucru, depozite, în ţară şi în străinătate.
Modificarea sediului social, precum şi înfiinţarea şi desfiinţarea de filiale, sucursale, birouri, etc. în România şi/sau străinătate, se va putea face prin hotărârea asociatului unic, potrivit prevederilor legale.
CAPITOLUL II
OBIECTUL DE ACTIVITATE AL SOCIETĂŢII
ARTICOLUL 5
Obiectul de activitate al societăţii
Activitatea principală:
Activităţi de realizare şi furnizare de programe – grupa CAEN 722, cod CAEN 7220.
Societatea poate realiza activităţile menţionate fie direct, fie prin intermediul unor terţi, inclusiv prin participare la capitalul altor societăţi, constituite sau în curs de constituire.
Obiectul de activitate poate fi modificat prin decizia asociatului unic, cu respectarea dispoziţiilor legale privind înregistrarea la Registrul Comerţului.
CAPITOLUL III
CAPITALUL SOCIAL – PĂRŢILE SOCIALE

Convenţie de revocare convenţională a contractului de vânzare-cumpărare

Convenţie de revocare convenţională a contractului de vânzare-cumpărare

între:
S. C. …………………… S.R.L. cu sediul în …………………….., str. ……………………….. nr. …….., înmatriculată sub nr. …….., reprezentată prin ……………………………… domiciliat în ………., str. …………………, identificat cu BI seria ……… nr. ………….. în calitate de vânzător în contractul de vânzare-cumpărare nr. …….. din data de ………………;
şi
S. C. …………………. S.R.L. cu sediul în ………………………., str. …………………. nr. …………, înmatriculată sub nr. ……….., reprezentată prin ……………. domiciliat în …………… str. ………, identificat cu BI seria ……… nr. ………….. în calitate de cumpărător în contractul de vânzare-cumpărare nr. ………… din data de …………;
a intervenit prezenta Convenţie de revocare convenţională a contractului de vânzare-cumpărare nr. ……… încheiat de noi, părţile, la data de ……….. la sediul S.C. …………….. S.R.L., privind ………………… (obiectul vânzării-cumpărării).
Noi, S.C. …………………… S.R.L. şi S.C. ………………. S.R.L., ambele prin reprezentanţi, prima în calitate de cumpărătoare în contractul de vânzare-cumpărare descris mai sus şi a doua în calitate de vânzător în acelaşi contract, am convenit de comun acord revocarea convenţională a contractului de vânzare-cumpărare descris mai sus şi repunerea părţilor în situaţia anterioară încheierii contractului de vânzare-cumpărare.
Subscrisa S.C. ……………. S.R.L., prin reprezentant ………………, declar că transmit S.C. …………………….. S.R.L. dreptul de proprietate asupra …………….. (obiectul vânzării-cumpărării) şi primesc de la aceasta sumă de …………………. lei până la data de …………………
Subscrisa S.C. ………………. S.R.L., prin reprezentant ……………, predau către S.C. …………….. S.R.L. suma de …………………… până la data de …………………., sumă ce a reprezentat preţul ……………. de mai sus şi primesc în deplină proprietate şi posesie acest ……………… (obiectul vânzării-cumpărării).
Subscrisa S.C. ………………….. prin delegat declar că am plătit toate taxele şi impozitele datorate statului pentru acest contract, aşa cum rezultă şi din certificatul fiscal nr. ………., eliberat de ………….., că nu există sarcini sau urmăriri de orice natură asupra acestuia.
Transferul proprietăţii, posesiei şi al folosinţei are loc azi, data semnării prezentului înscris, fără nici o altă formalitate ulterioară.
Prezenta convenţie se încheie în baza art. 969 alin. 2 şi următoarele, Cod civil.
Noi, părţile contractante declarăm că suntem de acord cu prezenta convenţie.

Semnăturile:
S. C. ………….. S.R.L.
S.C. ……………… S.R.L.

Infiintare firma – Model de Act constitutiv al unei societati pe actiuni – SA

Infiintare firma – Model de Act constitutiv al unei societati pe actiuni – SA

ACT CONSTITUTIV
AL S.C. ……………….. S.A.

Subsemnaţii:
1. ……………, cetăţean român, născut(ă) la data de ………. în ….., domiciliat în ………., str. ……… nr. …., (sector ……), posesor(are) al buletinului de identitate seria ….. nr. …….., eliberat de ………… a mun./or. ……………………………. la data de ………………….;
2. ……………, cetăţean român, născut(ă) la data de ………. în ….., domiciliat în ………., str. ……… nr. …., (sector ……), posesor(are) al buletinului de identitate seria …… nr. …….., eliberat de ………… a mun./or. …………………………… la data de …………………..;
3. ……………, cetăţean român, născut(ă) la data de ………. în ….., domiciliat în ………., str. ……… nr. …., (sector ……), posesor(are) al buletinului de identitate seria …… nr. …….., eliberat de ………… a mun./or. …………………………… la data de …………………..;
4. ………….., cetăţean român, născut la data de …………. în ……, domiciliat în ………, str. ……….. nr. …., (sector …..), posesor(are) al buletinului de identitate seria …… nr. …….. eliberat de ……….. a mun./or. …………………………….. la data de …………………..;
5. ………….., cetăţean român, născut la data de …………. în ……, domiciliat în ………, str. ……….. nr. …., (sector …..), posesor(are) al buletinului de identitate seria …… nr. …….. eliberat de ……….. a mun./or. ……………………………. la data de ……………………,
în calitate de acţionari fondatori, am convenit înfiinţarea unei societăţi comerciale pe acţiuni în următoarele condiţii.
Societatea astfel constituită este persoană juridică română şi va funcţiona potrivit reglementărilor legale privind societăţile comerciale, respectiv Legea nr. 31/1990, republicată.

CAPITOLUL I
Denumirea, emblema şi forma juridică a societăţii

Art. 1. – Societatea va purta denumirea societatea comercială “……” – S.A.
În orice act, scrisoare sau publicaţie care provine de la SOCIETATE, trebuie să se menţioneze: denumirea, forma juridică, sediul social, numărul de înmatriculare la Registrul comerţului, codul fiscal.
Art. 2. – Emblema societăţii este formată dintr-un desen conform desenului din anexa la contract.
Art. 3. – S.C. ……………… S.A. se constituie ca societate comercială pe acţiuni, persoană juridică română, care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române şi cu prezentul act constitutiv.

CAPITOLUL II
Sediul, durata societăţii

Art. 4. – Sediul social al societăţii este în România, localitatea ………, str. …………….. nr. …., judeţ/sector ….. . Sediul societăţii poate fi schimbat în altă localitate pe baza hotărârii Adunării generale a acţionarilor.
Societatea poate înfiinţa filiale, sucursale, reprezentanţe, agenţii situate şi în alte localităţi din ţară sau din străinătate.
Art. 5. – Durata de funcţionare a societăţii este convenită la ……… ani, putând fi prelungită pe aceeaşi durată, dacă nu este dizolvată înainte de expirarea termenului.

CAPITOLUL III
Obiectul de activitate

Art. 6. – Societatea comercială “………” S.A. îşi va desfăşura activitatea în domeniul “Producţie de mobilier”, grupa CAEN 361, având ca obiect principal “Fabricarea de produse stratificate din lemn” cod CAEN 2020, iar în secundar următoarele activităţi:
– Producţie de scaune – cod CAEN 3611;
– Producţie mobilier pentru birou şi magazine – cod CAEN 3612;
– Producţie mobilier pentru bucătării – cod CAEN 3613;
– Producţia altor tipuri de mobilier – cod CAEN 3614;
– Producţie de saltele şi somiere – cod CAEN 3615;
– Comerţ cu amănuntul al mobilei, al articolelor de iluminat şi al altor articole de uz casnic – cod CAEN 5244;
– Comerţ cu ridicata al altor bunuri de consum, nealimentare, n.c.a. – cod CAEN 5147.

CAPITOLUL IV
Capitalul social şi acţiunile