Tag Archives: SA

Legea nr.19 din 2009 Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2009

Legea nr.19 din 2009 – Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2009

CAPITOLUL I
Dispozitii generale

Art. 1. – Prezenta lege prevede si autorizeaza pentru anul bugetar 2009 veniturile pe capitole si subcapitole si cheltuielile pe destinatii pentru bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor pentru somaj, bugetele institutiilor publice finantate partial din venituri proprii, precum si reglementari specifice exercitiului bugetar al anului 2009.

SECTIUNEA 1
Dispozitii referitoare la bugetul asigurarilor
sociale de stat pe anul 2009

Art. 2. – (1) Sinteza bugetului asigurarilor sociale de stat detaliata la venituri pe capitole si subcapitole, iar la cheltuieli, pe parti, capitole, subcapitole, paragrafe si titluri, dupa caz, este prevazuta în anexa nr. 1/03.
(2) Bugetul asigurarilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii se stabileste la venituri în suma de 40.130 milioane lei, la cheltuieli în suma de 39.909 milioane lei, cu un excedent de 221 milioane lei.
(3) Sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale se stabileste la venituri în suma de 294 milioane lei, iar la cheltuieli în suma de 54 milioane lei, cu un excedent de 240 milioane lei.
(4) Sinteza cheltuielilor bugetare pe surse de finantare, cu detalierea pe capitole, subcapitole, paragrafe, titluri de cheltuieli, articole si alineate, dupa caz, este prevazuta în anexa nr. 2/03.
(5) Sinteza proiectelor finantate/propuse la finantare în cadrul programelor aferente Politicii de coeziune a Uniunii Europene, politicilor comune agricola si de pescuit, precum si altor facilitati si instrumente postaderare si detalierea pe proiecte, numarul maxim de posturi si fondul aferent salariilor de baza si programul de investitii publice pe grupe de investitii si surse de finantare, detaliate, sunt prevazute în anexele nr. 3/03, 4/03 si 5/03. Continue reading

Legea nr. 346 din 2004 privind stimularea înfiintarii si dezvoltarii întreprinderilor mici si mijlocii

Legea nr. 346 din 2004 privind stimularea înfiintarii si dezvoltarii întreprinderilor mici si mijlocii

Text actualizat pâna la data de 10.12.2007. Actul include modificarile din urmatoarele acte:
– Rectificarea publicata în M.Of. nr. 791 din 27/08/2004.
– O.G. nr. 94/2004
– O.G. nr. 27/2006
– Legea nr. 175/2006
– O.U.G. nr. 139/2007 publicata în MOF nr. 844 din 10/12/2007.

Parlamentul României adopta prezenta lege.

CAPITOLUL I
Dispozitii generale

Art. 1. – Prezenta lege reglementeaza masuri destinate crearii cadrului favorabil înfiintarii si dezvoltarii întreprinderilor mici si mijlocii.
Art. 2. – În sensul prezentei legi, prin întreprindere se întelege orice forma de organizare a unei activitati economice si autorizata potrivit legilor în vigoare sa faca acte si fapte de comert, în scopul obtinerii de profit, în conditii de concurenta, respectiv: societati comerciale, societati cooperative, persoane fizice care desfasoara activitati economice în mod independent si asociatii familiale autorizate potrivit dispozitiilor legale în vigoare.
__________
Articolul a fost modificat prin art. I pct. 1 din O.G. nr. 27/2006, astfel cum a fost completat prin Legea de aprobare nr. 175/2006.

Art. 3. – (1) Întreprinderile mici si mijlocii sunt definite ca fiind acele întreprinderi care îndeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un numar mediu anual de salariati mai mic de 250;
b) realizeaza o cifra de afaceri anuala neta de pâna la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau detin active totale care nu depasesc echivalentul în lei a 43 milioane euro, conform ultimei situatii financiare aprobate. Prin active totale se întelege active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans;
c) Abrogat.
(2) Abrogat.
(3) Abrogat.
(4) Abrogat.
(5) Plafonul cifrei de afaceri prevazut la alin. (1) lit. b) poate fi modificat, în functie de evolutia indicatorilor macroeconomici, prin hotarâre a Guvernului.
__________
Litera b) de la alin. (1) a fost modificata prin art. I pct. 2 (fost pct. 1) din O.G. nr. 27/2006.
– Litera c) de la alin. (1) si alin. (2)-(4) au fost abrogate prin art. I pct. 3 (fost pct. 2) din O.G. nr. 27/2006.

Art. 4. – (1) Întreprinderile mici si mijlocii se clasifica, în functie de numarul mediu anual de salariati si de cifra de afaceri anuala neta sau de activele totale pe care le detin, în urmatoarele categorii:
a) microîntreprinderi – au pâna la 9 salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pâna la 2 milioane euro, echivalent în lei;
b) întreprinderi mici – au între 10 si 49 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pâna la 10 milioane euro, echivalent în lei;
c) întreprinderi mijlocii – au între 50 si 249 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta de pâna la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau detin active totale care nu depasesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.
(2) Termenii microîntreprindere, întreprindere mica si întreprindere mijlocie, precum si termenul derivat întreprinderi mici si mijlocii vor fi utilizati în toate reglementarile, statisticile si alte documente oficiale emise de catre autoritati sau institutii publice.
__________
Alineatul (1) a fost modificat prin art. I pct. 4 (fost pct. 3) din O.G. nr. 27/2006, astfel cum a fost modificat prin Legea de aprobare nr. 175/2006.
Continue reading

Infiintare Firma Service Auto

Infiintare Firma Service Auto

Cabinetul nostru de avocatura ofera posibilitatea de a va infiinta o firma noua in domeniul Service Auto.

Aceasta poate fi de tip Societate Comerciala cu Raspundere Limitata sau Societate pe Actiuni.

Aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere la infiintarea unei societati comerciale care are ca obiect principal de activitate Service Auto:

  • Denumirea societatii comerciale.
  • Numarul de asociati sau de actionari care participa la infiintarea firmei (functie de tipul de societate pe care il alegeti).
  • Alegerea sediului social al firmei.
  • Infiintarea unui punct de lucru la care sa desfasurati activitati (optional).
  • Obiectul principal de activitate: Cod CAEN Cod: 5020 Intretinerea si repararea autovehiculelor

    Detalii: Aceasta clasa include: – intretinerea si repararea autovehiculelor; reparatii mecanice; reparatii electrice; repararea sistemelor electronice de injectie; intretinerea uzuala (curenta); reparatii ale caroseriei; reparatii ale unor piese ale motorului; spalare, lustruire etc.; pulverizare si vopsire; repararea parbrizelor si a geamurilor; repararea locurilor din autovehicule; repararea, montarea sau inlocuirea anvelopelor si a camerelor de aer; – tratamentul anti-rugina; – remorcarea; – instalarea de piese si accesorii care nu fac parte din procesul de fabricatie; – asistenta tehnica pe sosele.
    Exceptii: Aceasta clasa exclude: resaparea si reconditionarea pneurilor, vezi 25.12

  • Obiectul secundar de activitate:
  • Cod CAEN 5030 Comert cu piese si accesorii pentru autovehicule
    Detalii: Aceasta clasa include: – vanzarile cu ridicata sau cu amanuntul a pieselor si accesoriilor pentru autovehicule, care nu fac parte din seturile de prima dotare ce se vand odata cu autovehiculele.

    Cod CAEN 5040 Comert cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor
    Detalii: Aceasta clasa include: – vanzarea cu ridicata si cu amanuntul a motocicletelor, inclusiv a motoretelor ; – vanzarea cu ridicata si cu amanuntul, inclusiv prin comanda postala, de piese si accesorii pentru motociclete; – activitati ale intermediarilor in comertul cu motociclete; – intretinerea si repararea motocicletelor.
    Exceptii: Aceasta clasa exclude: – vanzarea, intretinerea si repararea bicicletelor, a pieselor si accesoriilor aferente acestora, vezi 51.18; 51.47; 52.48 si 52.74

    Cod CAEN 5050 Comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule
    Detalii: Aceasta clasa include: – vanzarea cu amanuntul a carburantilor pentru autovehicule si motociclete. Aceasta clasa include, de asemenea: – vanzarea cu amanuntul a produselor lubrifiante si de racire pentru autovehicule.
    Exceptii: Aceasta clasa exclude: – vanzarea cu ridicata a combustibililor, vezi 51.51

  • Repartizarea beneficiilor si pierderilor.
  • Numirea administratorului.
  • Tipul de impozitare la care doriti sa susbscrieti : 2,5% pe venit sau 16% pe profit.
  • Daca doriti sau nu sa platiti TVA, in conditiile legii.
  • Daca doriti sa platiti TVA puteti alege sa-l achitati lunar sau trimestrial, in conditiile legii.
  • Modalitatea prin care doriti sa achitati impozitul catre stat, rezultat in urma desfasurarii activitatii societatii comerciale nou infiintate.
  • Ce trebuie sa fac pentru a infiinta o firma noua de tip service auto?

    Tot ce trebuie sa faci ca sa infiintezi o firma noua este sa ne contactezi si sa ne aduci actele din lista de mai jos, de restul ne vom ocupa noi!

      Acte necesare la prima întâlnire pentru infiintare firma: Cartea de identitate, Buletinul sau pasaportul asociatului sau asociatilor care urmeaza sa infiinteze firma noua precum si a administratorului firmei;

      Actul de proprietate al sediului firmei noi infiintate împreuna cu cartile de identitate ale proprietarilor;

      Societatea poate detine spatiul pentru sediu social fie în baza unui contract de închiriere fie în baza unui contract de comodat;

      Contractul de închiriere în ambele variante de mai sus se încheie dupa ce noi vom face rezervarea numelui societatii si ati semnat actul constitutiv al firmei;

      Actul de proprietate poate fi un contract de vânzare-cumparare, contract de construire, contract de donatie, autorizatie de constructie însotitaa de un proces verbal de receptie semnat de primarie si actul de proprietate al terenului.

    Legea nr.357 din 2005 privind bursele de mărfuri

    Legea nr.357 din 2005 privind bursele de mărfuri

    din 06/12/2005
    Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1115 din 09/12/2005
    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    CAPITOLUL I
    Dispoziţii generale

    Art. 1. – (1) Prezenta lege stabileşte modul de înfiinţare, organizare şi funcţionare a burselor de mărfuri.
    (2) La înfiinţare, bursele de mărfuri solicită avizul prealabil şi de oportunitate al Colegiului de conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, denumită în continuare C.C.I.R.
    (3) Colegiul de conducere al C.C.I.R. este autoritatea abilitată să avizeze, să supravegheze, să controleze şi să sancţioneze bursele de mărfuri.
    (4) Bursele de mărfuri înfiinţate în temeiul prezentei legi administrează pieţe de interes public şi asigură membrilor şi clienţilor condiţii centralizate de negociere pentru operaţiuni de:
    a) vânzări şi cumpărări la vedere ori la termen pe piaţa la disponibil, având ca obiect bunuri fungibile şi mobile prin natura lor sau bunuri fungibile şi mobile prin anticipaţie, precum şi orice alte bunuri calificate de bursa de mărfuri ca fiind tranzacţionabile;
    b) vânzări şi cumpărări la vedere ori la termen pe piaţa la disponibil, având ca obiect titluri reprezentative de mărfuri, de tipul recipisei de depozit, warantului, conosamentului şi al altora asemenea, agreate şi calificate de bursa de mărfuri;
    c) vânzări şi achiziţii de mărfuri, servicii sau lucrări pe piaţa licitaţiilor;
    d) vânzări şi achiziţii de creanţe comerciale pe piaţa creanţelor;
    e) vânzări şi achiziţii de mărfuri şi/sau produse pe o piaţă mixtă.
    (5) Bursele de mărfuri pot deţine participări unice la un operator de piaţă, aşa cum este acesta definit în legislaţia aferentă, cu condiţia îndeplinirii de către bursa de mărfuri a condiţiilor de capital şi de structură a acestuia solicitate pentru autorizarea operatorului de piaţă.
    (6) Bursele de mărfuri difuzează în România şi în alte ţări informaţii privind preţul de piaţă pentru mărfuri şi derivatele acestora.
    (7) Difuzarea de informaţii de către bursa de mărfuri are ca scop informarea producătorilor, procesatorilor, comercianţilor şi consumatorilor de mărfuri, servicii sau lucrări.
    Art. 2. – (1) În baza prezentei legi:
    a) bursele de mărfuri se înfiinţează ca societăţi pe acţiuni;
    b) bursele de mărfuri sunt organisme cu drept de autoreglementare.
    (2) În înţelesul prezentei legi, bursa de mărfuri, ca organism cu putere de autoreglementare, are dreptul să reglementeze, cu respectarea prevederilor prezentei legi, propriile activităţi în legătură cu pieţele pe care le administrează, activităţile desfăşurate de membri şi clienţi pe pieţele administrate de bursa de mărfuri şi să asigure respectarea propriilor reglementări.
    Art. 3. – În înţelesul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos se definesc astfel:
    a) agent de bursă – persoana fizică împuternicită de o persoană juridică sau de o persoană fizică să negocieze oferte, să efectueze tranzacţii şi să încheie contracte în numele şi pe contul persoanei juridice/fizice care l-a împuternicit;
    b) broker – persoana fizică, atestată potrivit regulamentelor operaţionale ale bursei de mărfuri în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea, care are în atribuţia sa exclusivă negocierea ofertelor, efectuarea tranzacţiilor şi încheierea contractelor în numele şi pe contul unei societăţi de brokeraj sau în numele societăţii de brokeraj şi pe contul clienţilor acesteia pe piaţa la disponibil, pe piaţa mixtă, respectiv în numele şi pe contul clienţilor pe piaţa creanţelor;
    c) bursa de mărfuri – societatea comercială pe acţiuni, constituită conform prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, autonomă în raport cu participanţii la piaţă şi care prestează servicii de utilitate publică pentru membrii şi clienţii săi, precum şi pentru orice altă persoană juridică sau fizică a cărei activitate interferează cu pieţele administrate de bursa de mărfuri;
    Continue reading

    Contract de inginerie şi consultanţă

    Contract de inginerie şi consultanţă

    PĂRŢILE
    1. S.C. ………………… cu sediul în ……….., str. ……………, nr. …., sector ……, tel. ……….., fax ……………., înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. ……………, cod fiscal nr. ………….., cont nr. …………., deschis la ………………….. reprezentată prin DIRECTOR GENERAL – ……………. în calitate de FURNIZOR
    2. S.C. ………………… cu sediul în ……….., str. ……………, nr. …., sector ……, tel. ……….., fax ……………., înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. ……………, cod fiscal nr. ………….., cont nr. …………., deschis la ………………….. reprezentată prin DIRECTOR GENERAL – ……………. în calitate de BENEFICIAR.
    Art. 1. OBIECTUL CONTRACTULUI
    Furnizorul prestează în folosul beneficiarului, servicii privind conducerea lucrărilor de construcţii-montaj a instalaţiilor industriale ………………, acordă consultaţii inginereşti, elaborează proiecte, efectuează studii tehnico-economice, acordă asistenţă tehnică, contra unui preţ.
    Art. 2. TERMENUL CONTRACTULUI
    Prezentul contract se încheie pe o perioadă de …… ani şi intră în vigoare la data semnării lui.
    Art. 3. OBLIGAŢIILE FURNIZORULUI
    – să participe direct la conducerea lucrărilor de proiecte, studii şi de construcţii-montaj;
    – să obţină de la furnizorii de materiale pentru lucrarea de construcţii-montaj, cele mai bune condiţii de garanţie;
    – să controleze calitatea materialelor, utilajelor şi echipamentelor;
    – să pună în funcţiune investiţia;
    – să presteze servicii de planificare şi organizare a muncii;
    – să efectueze analize bugetare;
    – să acorde beneficiarului consultaţii inginereşti pe proiectul respectiv ori de câte ori acesta are nevoie;
    – să avizeze lucrările pe şantier.
    Art. 4. OBLIGAŢIILE BENEFICIARULUI
    – să asigure furnizorului condiţiile materiale pentru desfăşurarea activităţii sale (asigurarea terenului pe care se vor monta utilajele);
    – să asigure personalul auxiliar necesar furnizorului în efectuarea proiectului;
    – să furnizeze datele necesare construcţiei şi montajului;
    – să plătească furnizorului preţul stabilit în contract pentru serviciile sale.
    Continue reading

    Legea nr.260 din 2007 – Legea privind înregistrarea operaţiunilor comerciale prin mijloace electronice

    Legea nr.260 din 2007 – Legea privind înregistrarea operaţiunilor comerciale prin mijloace electronice

    Parlamentul României din 19/07/2007
    Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 506 din 27/07/2007
    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    CAPITOLUL I
    Dispoziţii generale

    Art. 1. – (1) Prezenta lege stabileşte regimul juridic al documentelor în formă electronică ce conţin date privind operaţiunile economice de schimb sau vânzare de bunuri sau servicii între persoane care emit şi primesc facturi, bonuri fiscale sau chitanţe în formă electronică.
    (2) Facturile, bonurile fiscale şi chitanţele în formă electronică constituie documente justificative în înţelesul Legii contabilităţii nr. 82/1991, republicată.
    (3) Prezenta lege se aplică persoanelor stabilite în România, în înţelesul prevederilor titlului VI din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi care desfăşoară activităţi economice pe teritoriul României.
    Art. 2. – Prezenta lege se completează cu dispoziţiile legale privind încheierea, validitatea şi efectele actelor juridice, precum şi cu cele prevăzute de Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi de celelalte acte normative în vigoare.
    Art. 3. – Nicio dispoziţie a prezentei legi nu poate fi interpretată în sensul limitării autonomiei de voinţă şi a libertăţii contractuale a părţilor.
    Art. 4. – În înţelesul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos se definesc după cum urmează:
    a) emiterea facturilor în formă electronică – operaţiunea de întocmire, semnare electronică şi marcare temporală a facturilor în formă electronică utilizând un sistem informatic omologat;
    b) semnătură electronică – semnătura electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat, eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat, în înţelesul Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică;
    Continue reading

    Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe

    Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe

    din 14/03/1996
    Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 60 din 26/03/1996
    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    TITLUL I
    Dreptul de autor

    PARTEA I
    Dispoziţii generale

    CAPITOLUL I
    Dispoziţii introductive

    Art. 1. – (1) Dreptul de autor asupra unei opere literare, artistice sau ştiinţifice, precum şi asupra oricăror asemenea opere de creaţie intelectuală, este recunoscut şi garantat în condiţiile prezentei legi. Acest drept este legat de persoana autorului şi comportă atribute de ordin moral şi patrimonial.
    (2) Opera de creaţie intelectuală este recunoscută şi protejată, independent de aducerea la cunoştinţă publică, prin simplul fapt al realizării ei, chiar neterminată.
    Art. 2. – Recunoaşterea drepturilor prevăzute în prezenta lege nu prejudiciază şi nu exclude protecţia acordată prin alte dispoziţii legale.

    CAPITOLUL II
    Subiectul dreptului de autor

    Art. 3. – (1) Este autor persoana fizică sau persoanele fizice care au creat opera.
    (2) În cazurile expres prevăzute de lege, pot beneficia de protecţia acordată autorului persoanele juridice şi persoanele fizice altele decât autorul.
    (3) Calitatea de subiect al dreptului de autor se poate transmite în condiţiile legii.
    Continue reading

    Contract de asigurare pentru accidente

    Contract de asigurare pentru accidente

    Art. 1. PĂRŢILE CONTRACTANTE
    Societatea Comercială …………………………….. cu sediul social în ……………… str. ……………………… nr. …… judeţul/sector al municipiului Bucureşti ………………. înmatriculată în Registrul comerţului ……… sub nr. ……….. având contul de virament nr. ………………… deschis la Banca ……………….. reprezentată legal prin ……………… în calitate de ASIGURĂTOR
    şi
    Dl. /D-na ………….., domiciliat în ……….., str. ………….. nr. ….., et. …., ap. …., sector ….., identificat cu B.I. seria ….., nr. ………., denumit în continuare ASIGURAT.
    Art. 2. ASIGURATUL stabileşte ca BENEFICIAR al asigurării în caz de deces pe ………………………………….
    Art. 3. PREVEDERI GENERALE
    Continue reading

    Contract de administrare a unei societati de investitii

    Contract de administrare a unei societati de investitii

    Încheiat în temeiul Regulamentului nr. 3/2003, modificat de Regulamentul nr. 6/2003 emis de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare.
    Art. 1. PĂRŢILE CONTRACTANTE:
    SOCIETATEA DE INVESTIŢII …………………… S.A., cu sediul în …………….., înmatriculată la Registrul Comerţului sub nr. …………, cod fiscal nr. …………, autorizată de către Comisia Valorilor Mobiliare prin Decizia nr. ………, reprezentată prin ………………., în calitate de ……………., numită în continuare MANDATANT,
    SOCIETATEA DE ADMINISTRARE A INVESTIŢIILOR ……………………… S.A., cu sediul în ………………., înmatriculată la Registrul Comerţului sub nr. …………., cod fiscal nr. ……………, autorizaţia prealabilă a Comisiei Valorilor Mobiliare nr. ……….., reprezentată prin …………………, în calitate de ………., numită în continuare MANDATAR
    Art. 2. OBIECTUL CONTRACTULUI
    Prin prezentul contract, MANDATANTUL încredinţează MANDATARULUI administrarea portofoliului Societăţii de Investiţii …………………
    Prin administrare, în sensul prezentului contract, se înţelege:
    a) utilizarea resurselor atrase de Societatea de Investiţii …………….;
    b) achiziţionarea, folosirea valorilor mobiliare, exercitarea şi întreţinerea (protejarea) drepturilor ce decurg din acestea;
    c) tranzacţionarea valorilor mobiliare din portofoliul Societăţii de Investiţii …………….., cu caracter temporar sau definitiv, parţial sau integral, inclusiv cele prin care se constituie drepturi reale.
    Mandantul acordă mandatarului toate puterile necesare realizării obiectului contractului.
    Mandatarul este obligat să respecte eventualele limitări ce ar decurge din prevederile prezentului contract.
    Continue reading

    Înscrierea în registrul comerţului şi la organul fiscal a menţiunii privind transformarea formei juridice

    Înscrierea în registrul comerţului şi la organul fiscal a menţiunii privind transformarea formei juridice

    Dosarul pentru înscrierea în registrul comerţului şi la organul fiscal a menţiunii privind transformarea formei juridice (art. 200 din Legea nr. 31/1990) va conţine, în ordinea indicată mai jos, următoarele documente:

    1. Cerere de înscriere menţiuni – declaraţie de menţiuni (formular tip nr. 4), într-un exemplar;
    2. Hotărârea adunării generale a asociaţilor/acţionarilor, cu excepţia SRL cu asociat unic (original);
    3. Actul adiţional în formă autentică (original + 2 copii);
    4. Actul constitutiv în formă autentică, corespunzător noii forme juridice de societate (original);
    5. Bilanţul contabil certificat de persoanele autorizate, potrivit legii, din care să rezulte situaţia patrimonială a societăţii în momentul transformării (copie);
    6. Certificatul de înmatriculare, (original);
    7. Dacă este cazul, alte acte doveditoare (declaraţii pe proprie răspundere ale asociaţilor/acţionarilor nou cooptaţi, sau a administratorilor, cenzorilor nou numiţi, dovada privind efectuarea vărsămintelor noilor aporturi pentru majorarea capitalului social, etc.);
    8. Certificatul de înregistrare fiscală (original);
    9. Dacă este cazul, împuternicire specială sau avocaţială pentru persoanele desemnate să îndeplinească formalităţile legale (original);
    Continue reading